A hotelbe vittünk magunkkal kávéfőzőt is

A barátnőimmel úgy határoztunk még tavasszal, hogy el fogunk menni közösen nyaralni valamikor a nyáron a Balatonra. Az a kedvenc helyünk, bár szerintem nincs olyan magyar ember, aki ne szeretne ott lenni. Szóval, a szálláskeresés egy kicsit elhúzódott, vagyis inkább nagyon, aminek a vége az lett, hogy ugyan olyan helyet tudtunk választani, aminek saját partszakasza van, de nem teljesen felelt meg az elképzeléseinknek. Ez nem azt jelenti, hogy piszok meg rendetlenség volt, vagy hogy igénytelen lett volna a környezet, szó sincs ilyenről. De például csak két ágyas szobákat tudtunk lefoglalni, mert ugye, ahogy mondtam is, megcsúsztunk egy kicsit az idővel. Bár a lényeg az, hogy sikerült és úgyis ez a lényeg.

Én általában az utazásaim többségére el szoktam vinni magammal a kávéfőzőmet. Korábban előfordult, hogy nem tudtam kávét inni bizonyos okok miatt a szállásunkon és akkor szoktam rá, hogy viszem magammal minden nyaralásra, biztos, ami biztos alapon. Úgyhogy ez most sem volt másképp, bár egy kicsit féltem, mert nem sokkal korábban vettem itt egy új kávéfőzőt: https://www.bestmarkt.hu/haztartasi-cikkek/konyhafelszereles-c1083/kavefozes-c979/kavefozo-c1251.

Az előző sajnos tönkrement, így muszáj voltam venni egyet, mert nehezen bírom ki a napi kávém nélkül. De nem kell nagy dologra gondolni, nem ilyen nagy kávézóknak kitalált, milliós kávéfőzőt vettem, hiszen azt nem is tudnám elvinni magammal a nyaralásokra.

Az előző készülékem is egy kicsi, kompakt, kapszulás kávéfőző volt, így most is ilyet kerestem. Ezen kívül annyi kikötésem volt még, elsősorban saját magam felé, hogy nem mehetek 25.000 forint fölé. Igyekszem nem költekezni nagyon és ez sajnos ilyen jellegű kompromisszumokkal jár.

Na de a lényeg: bizonyos feltételeknek megfelelően lehet keresni a webshopban, és én csak azt jelöltem be, hogy kapszulás legyen a kávéfőző, na meg persze, az árat is beállítottam a maximális limitemre. De annak érdekében, hogy még több esélyt adjak magamnak, még azt is beállítottam, hogy a legolcsóbb gépeket tegye előre és a legvégére a legdrágábbat. Azt hittem, lesz erre egy-két találat, és nem lesz olyan nehéz a dolgom, de tévedtem. Így is 27 kávéfőző lett a találati eredmény, ami egy kicsit le is taglózott.

Egyébként egy nagyon szép, kék színű, Bosch márkájú kapszulás kávéfőzőgépre esett a választásom, amiért azóta is odavagyok. Sőt, még a keretet sem léptem túl, sőt mi több, el sem értem, ugyanis 22.980 forintért sikerült megvennem. Kicsit meg is lepődtem, hogy már ilyen jó áron is lehet kapni tök jó gépeket.

1490 forintba került a kiszállítás – amit egyébként amúgy sem szoktam beleszámolni a keretösszegembe -, úgyhogy jutalmul vettem magamnak négyféle kapszulát a vadonat új és csodaszép kávéfőzőmbe.