A hotelben minőségi fotópapírral tesszük felejthetetlenné a vendégek pihenését!

Amióta végignéztem a Szívek szállodáját, én is egy szállóban szerettem volna dolgozni. Persze, gondoltam, hogy a való életben nem én leszek Lorelai Gilmore, aki mindent legyőz és aki után döglenek a pasik, aki csodásan felnevelt egy lány, és emellett álomkarriert épített magának… De megtetszett ez a világ, és mikor a valóságban belecsöppentem, az még jobb volt!

Recepciósként kezdtem, mára pedig a kis szálloda vezetőhelyettese lettem. A panaszokat, ötletek én veszem fel a vendégektől, és többek között a kreatív dekor is az én feladatom.

Két éve már, hogy kitaláltuk egy fotófalat, ahová a vendégek a kedvenc képeiket kitűzhetik, és adott esetben kinyomtatva hazavihetik. 10 fotóval számolunk vendégenként, ennyit tartalmaz a szobákért kifizetett ár. Imádják, a legtöbben ki is használják, gyönyörű képeket készítenek a közeli erdőben, és leleményesen humorosokat a kabalamacinkkal, Jasonnel.

Persze ahhoz, hogy ez tökéletesen működjön, minőségi fotópapírra van szükségünk. Van egy bevált webáruház, ahonnan a szerződésekhez, tájékoztatókhoz mindig is rendeltük a papírt, illetve a tintapatron, tonert, mindent, ami a nyomtatókhoz, nyomtatáshoz kellett – és náluk található igen klassz fotópapír is.

Az ecopixel 10×15 centiméteres papírját használjuk a leggyakrabban, mert fontos számunkra a környezetvédelem, és ez a méret pont megfelel az emlékfalra.

De mivel előfordul, hogy valami látványos dekorációhoz, plakáthoz nagyobb méretre van szükségünk, ilyenkor az Epson márkájút szoktuk rendelni. Ezek A3, A3+ és A4 méretben érhetőek el, van belőlük matt és fényes változat is, amivel egy dekoráció esetén szuperül el lehet játszani.

fotópapír

Megesik az is, hogy a vendégek 1-1 képet nagyobb méretben szeretnének hazavinni, mint a hagyományos 10×15 centiméteres albumméret, ilyenkor ezek közül a papírok közül tudnak válogatni ők is. Illetve, egy-egy remekbe szabott vendégfotót magunk is ki szoktunk nyomtatni ilyen méretben, és gyakran elhelyezzük a szobák falán. A visszatérő vendégek imádják, amikor a saját fotójuk várja őket a szálló szobájában. Természetesen mindez az engedélyükkel történik, egy-egy ajándék reggelivel vagy szaunával, vagy egyéb, fizetős szolgáltatással szoktuk megköszönni.

Maga a weboldal egy igazi kincs, mindent megtalálunk ott, amire szükségünk van a munkához, mint azt már fentebb említettem. Ráadásul ingyenesen szállítanak, így ez sem rövidíti a büdzsét, és mennyiségi kedvezményt adnak már két egyforma termék vásárlásakor. Ha pedig hármat rendelünk, akkor még magasabb az engedmény összege. És ezenfelül még gyorsan is szállítanak, ami nagy segítség, mert már alapvetően népszerű ez a kis fotósarkos szolgáltatásunk, nem mindegy lehet kiszámítani a mennyiséget, és bizony volt már, hogy az egy hétre számolt adag 4 nap alatt felfogyott. De a gyors szállításnak köszönhetően egyik vendégünk sem maradt fényképes emlék nélkül. 🙂