A masszázs mindenféle stressz esetén nagyon jól jön: munka, túlhajszoltság, csőtörés…

Mindig is eléggé hátfájós voltam valamiért, pedig világ életemben rendszeresen sportoltam, de általában a panaszaim maguktól elmúltak, egyszerűen kipihentem őket. Mostanában azonban olyan kemény izomcsomók keletkeztek a hátamon a túlhajszoltságtól, hogy kénytelen voltam lépni valamit: először is elmentem csontkovácshoz, aki helyretette az ízületeimet. Utána pedig bejelentkeztem masszázsra. Először gyógymasszőrhöz két alkalomra, hogy az erős, szakavatott kezek ki tudják masszírozni a csomóimat. Egy barátnőm pont nemrég nyitotta meg a saját masszázsszalonját, úgyhogy ezt kihasználva tőle is kértem időpontot a következő hétre stresszoldó masszázsra. Mindegyik kezelés nagyon jót tett, már az első után is éreztem, hogy megkönnyebbült kicsit a hátam. Régebben egyszer részt vettem már egy masszázson, amikor egy wellness hotelben nyaraltunk, az után napokig izomlázam volt, úgyhogy azért sem mentem utána másikra. Ezzel szöges ellentétben állt az, amit a gyógymasszőr és a barátnőm végzett rajtam.

A mindennapi stressz mellett rájöttem, hogy mennyire jót tud tenni néha egy kis fizikai kikapcsolódás, amikor tényleg gondoskodhatunk az izmaink ellazulásáról. Rendszeresen jógázom és kocogok, ami szintén nagyon jót tesz, de a masszázs pedig kifejezetten ellazít. Nemcsak a munkahelyemen tud stressz érni persze, hanem az élet többi területén is. A háztartás pedig az ilyen problémás területek egyike, még ha elsőre nem is gondolná az ember, hogy mennyi baj történhet egy lakásban. A mi lakásunk egy régebbi építésű társasházban van, ahol rendszeresen elromlik valami. Nagyon fontolgatjuk, hogy elköltözünk, akármennyire is szeretünk itt lakni, a környék nagyon jó, de nem éri meg a sok bajlódást.

Egyik nap, mikor hazaértem, a párom azzal fogadott, hogy csőtörés van nálunk, a fürdőszobát ellepte a víz. Valószínűleg elöregedtek a vízvezetékek a falban és valamelyik feladta a harcot. Nagyon megijedtem, hogy vajon mennyi víz folyt el így, mennyibe fog ez és a megjavíttatása kerülni, ráadásul mekkora felfordulással jár majd a javítás… A férjem azonban megnyugtatott, hogy a lakásbiztosítás csőtörés esetére is kiterjed, a költségeket állni fogják. Ekkor nagyot sóhajtottam, ezek szerint azért egy negatívummal kevesebb szakadt a nyakunkba. Már fel is idéződött bennem, amikor megkötöttük a lakásbiztosítást, mégpedig online, a Pannon-Safe Kft. oldalán. Itt online kalkulátor is van, amivel ki tudjuk számolni az ajánlott biztosítási összeget. Egyre népszerűbb a módszer, hogy online is meg lehet kötni bizonyos cégekkel a lakásbiztosítási szerződést. Ez sokaknak nagy könnyebbséget jelent, mert így nem kell munka után még tömött sorokban várakozni arra, hogy lakásbiztosítást kössünk.

A cég nagyon jó referenciákkal bír, el is olvastunk pár véleményt az oldalukon, mielőtt megkötöttük a szerződést. Fontosnak tartottuk, hogy megbízható céggel kössünk lakásbiztosítást, mert nagy értékekről van szó. Nagyon lényeges szempont, hogy a biztosító cég ügyfélközpontú legyen, az ügyfelek érdekeit tartsa szem előtt és ne azt, hogy minél több pénzt kipréseljen belőlünk. Ezért örültünk nagyon, hogy megtaláltuk a pannonsafe.hu-t, mert róluk elsőre lerítt, hogy egy megbízható cég. Sokat megtudhatunk a biztosítás menetéről és feltételeiről, ha elolvassuk az oldalon felsorolt gyakori kérdéseket és a rájuk adott válaszokat. Itt a vevők leggyakrabban intézett kérdéseiről írnak, úgyhogy ezek mindenki számára érdekesek lehetnek, akik lakásbiztosításon törik a fejüket. Nekünk is nagyon sokat segített.

A kiegészítő biztosításokon is érdemes alaposan elgondolkodni, így utólag belegondolva nagyon jól tettük, hogy kiterjesztettük a lakásbiztosítást csőtörés esetére is. Lehet még választani kerti bútorokra, háziállatokra, füst- és koromszennyezési károkra, vandalizmusra, beázásra, napelemekre vagy napkollektorokra is vonatkozó kiegészítő biztosításokat, valamint ezeken felül is egy csomó mindent, amiről az oldalon vagy az ügyfélszolgálaton lehet tájékozódni. A káreseménykor a biztosító mindig a tényleges kárt téríti meg, ami nyilván maximum a biztosítási összeg nagysága lehet. Ezt a javíttatás költségének és az újjáépítési vagy beszerzési érték figyelembe vételével határozzák meg. Online biztosításkötés esetén a biztosító kockázatviselése az ajánlatkészítést követő napon 0 órakor kezdődik. Nagyon örülünk, hogy megkötöttük ezt a biztosítást, mert most kelleni fog az anyagi segítség a csövek javíttatásához. Még jó, hogy elkezdtem masszázsra járni, mert így ennek a stresszét is könnyebben kipihenem.