Az óévét is ki kell pihenni

A szomszédomék ismételten elutaztak egy wellness hotelba, szerencsére nagyon jóban vagyunk, így semmi irigység nincs bennem. Azért azt megemlítettem neki, hogy Karácsonykor is nem a rokonokat választották, hanem a pihentető, és feltöltő wellness hétvégét. Most pedig az új évben az volt az észrevételük, hogy nem pihentek eleget, ezért gyorsan az év első hetében még leugranak Füredre, mert a Balaton télen is csodaszép, nagy séták és a wellness részben való úszások, és szaunavilág ténylegesen igazi kikapcsolódást nyúlt. Azt mondták ki kell pihenni az óévet, illetve rápihennek az újévre. Peti előtt, ő a szomszédom nagy kihívások várnak az évben, ezért is gondolták, hogy még az év elején meglépnek itthonról, hogy utána minden energiát a munkára tudja fordítani.

Egy nagyobb cégnél dolgozik, ahol azt kapta feladatául, hogy kössön szerződést, egy vállalattal, akik napelem farmok telepítésével foglalkoznak. Peti főnöke szeretne átállni a napelem rendszerre, hiszen nincs is annál fontosabb, mint hogy a Földön lévő emberek minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után. Ezért tenni is kell, hiszen ez nem adatik csak úgy meg, erre a nemes feladatra kapott az én kedves szomszédom megbízást a munkája kapcsán.

Ahogy ő mesélte, az internetet hívta segítségül, hisz ott úgy gondolta könnyűszerrel fog egy olyan céget találni, aki napelem farmok telepítésével, szerelésével foglalkozik. Még jó, hogy rögvest az új év első munkanapján neki is állt keresni, mert ahogyan ő fogalmazott nem volt egyszerű feladata, mint ahogy azt az első gondolatával kifundálta. Rengeteg olyan céget talált, akik lakossági megrendelésekkel foglalkoznak, de itt Petiéknél nem pár darab napelemről van szó. Így hát tüzetesebben utána kellett néznie, olyan céget találva, akik nagy tételben, üzemi, önkormányzati, nagyvállalati napelemek szállításával és azon felszerelésével foglalkoznak. Nem ártott az sem, hogy ha esetleg az adott cégnek, még némi gyakorlata és megfelelő referenciái is vannak az eddig elvégzett munkáiról.

Petinek szerencséje volt, hiszen a keresése meghozta a várva várt eredményt, és talált egy remek céget, akik napelem farmokat szerelnek fel. A cég honlapja nagyon megnyerő volt számára, hiszen nem csak képekkel illusztrálták az eddig elvégzett munkájukat, de szöveges beszámoló és az elégedett ügyfelektől is idéztek. Csak nagy projektekkel foglalkoznak, így amit Peti és a főnöksége kigondolt, hogy milyen teljesítményű napelem rendszer lenne elegendő az üzemük energia szükségletének kielégítésére, azt könnyűszerrel tudják vállalni. Ez a remek cég még azt is tudja, hogy munkájuk mennyire fontos a Föld életében, kihangsúlyozták a környezettudatos technológiát és azt is, hogy mennyire éri ez meg a cégeknek, hiszen a napelemes rendszer pár éven belül visszahozza az árát, amit a panelek beszerelésére és munkadíjra fordítottak.

Csodás cég, mely nagyon készségesen válaszolt Peti minden kérdésére, és mindvégig jó együttműködésben volt, a szállítástól a felszerelésen át a napelem farm beüzemeléséig. Minden napelemet felszereltetni kívánó nagyobb vállalatnak csak ajánlani tudja Peti ezt a céget, akivel teljesen mértékben elégedett volt ő is, és az elvégzett munkájukkal a főnökség is. Profi cég, aki profi szakemberekkel dolgoztat és jó cél és a megrendelők elégedettségéért. Melyet, ezzel a hozzáállásával maximálisan el is tud érni. Peti is elégedett magával, hogy milyen jól megoldotta a feladatát, és már előtérbe helyezett egy újabb pihentető hétvégét maguknak.