Hirtelen egy motoros találkozóba csöppentem

A hétvégét egy vidéki wellness szállodában töltöttem, ahol egyik percről a másikra egy motoros találkozó alakult ki. A vasparipások egy fesztiválra igyekeztek, út közben pedig épp abban a hotelben álltak meg egy éjszakára pihenni, amiben én is voltam.

A motorosok között volt egy nagyon jó pasi, akivel sikerült megismerkednem. A fickó elvitt motorozni. Életemben először ekkor ültem motorkerékpáron, de számomra is meglepő módon, nagyon élveztem. A pasitól, már azért is, hogy legyen közös témánk, valamint mert tényleg érdekelt, a motoros jogosítvány menete felől érdeklődtem. Nem gondoltam, hogy a férfi ilyen komolyan veszi a kérdésemet, hiszen valóban aprólékos tájékoztatást adott a motoros jogosítvány menetéről.

Elmondása szerint az autós jogosítvány megszerzéséhez hasonlóan, a motoros jogsi esetében is több lépés vezet a végső cél eléréséhez. Először egy elméleti tanfolyamot kell elvégezni, ami a KRESZ vizsgára készít fel, amit akár online is el lehet végezni. Ezután, tehát a KRESZ vizsgán való túljutás utáni két éven belül le kell tenni a forgalmi vizsgát. A rutinvizsgánál minden iskola biztosítja a megfelelő motort, szóval nem szükséges saját motorral rendelkezni. Ezt követően jön a forgalmi vizsga, amely során be kell bizonyítani, hogy képes vagy biztonságosan közlekedni mind a városi, mind az országúti forgalomban. Végül pedig már csak az elsősegély tanfolyamot kell elvégezni, persze csak azoknak, akiknek ez az első jogosítványa.

A tömény információáradat nem ijesztett meg, hiszen a fickó elmondása szerint gyerekjáték megszerezni a motoros jogosítványt. Ezen azért még elgondolkodok, de jó, hogy sikerült megismernem egy ilyen szimpatikus srácot, aki kicsit levett a lábamról.