Hotelből a fogorvosi székbe

Ahogy sokan, én is a leginkább wellnessezés közben tudom igazán kipihenni magamat. Egy kicsit kiszakadni a mindennapok monotonitásából, elszökni egy hotelbe, ahol nekem aztán tényleg nem kell csinálnom semmit, hiszen mindent megkapok, legyen szó ételről, italról vagy éppen bármilyen pihenést megkönnyítő extra szolgáltatásról, ami otthon nem áll rendelkezésünkre. Azonban azzal problémával még ők sem tudtak mit kezdeni, amikor előállt egy kezelni való helyzet a fog implantátumommal.

A szokásos hosszú hétvégi pihenésünket töltöttük a párommal Kehidán, ahol semmi más gondunk nem volt, minthogy eldöntsük a masszázs után ússzunk egyet vagy éppen fordítva, amikor egy eddig ismereten érzést tapasztaltam, méghozzá a fogfájást. Nemrégiben készült el a fog implantátumom és még igencsak szoktattam magam ehhez az új érzéshez, de fájdalmat eddig nem tapasztaltam. Ahogy telt az idő, úgy lett egyre komolyabb a helyzet, a vérzés mellett, az arcom is bedagadt, így pedig emberek közé sem volt nagyon kedvem menni, nemhogy szaunázgassak.

Miután jeleztem a hotel számára a szituációt, ők több opciót is felajánlottak, hogy helyben kezeljék a problémát, persze hétvége lévén, kevés lehetőség jött számba, maximum, ha ott Kehidán felkeresem a körzeti fogorvost. Ez mindig nagy dilemma, hogy magán vagy éppen TB-alapon csináltassuk a fogainkat, hiszen valljuk be, ez nem a legolcsóbb orvosi beavatkozás. Mivel viszont nekem a fog implantátumommal volt probléma és tudtam, akár hosszas, több alkalmas kezelésre is számíthatok, nem akartam vidéken kezeltetni magam.

Ahogy sokan mások, én is rettegek a fogorvostól, a most elkészült fog implantátumom is hosszas rábeszélések, sírás és nyugtató hatására készült el, és sajnos ezek szerint nem is túl jól. A páromnak ekkor egy szuper ötlete támadt: ő évek óta jár egy budapesti fogászatra, amihez ráadásul elég közel is lakunk és neki nagyon be is jött. Még ott helyben felkerestem a weboldalukat, ahol könnyen rá is találtam az engem elsősorban foglalkoztató fog implantátummal kapcsolatos tartalomra. Ahogy olvasgattam a részletes információkat, azt kívántam, bárcsak előbb találtam volna erre a fogászatra.

Pontosan, és ami nagyon fontos, érhetően leírták mi is az a fog implantátum, miből készül és mikor szükséges ennek használata, valamint mire érdemes oda figyelni. Nagyon tetszett, hogy a páciens már mielőtt megérkezne a rendelőbe fel tudja térképezni mire vállalkozik, mi fog vele történni és az árak is pontosan fel voltak tüntetve -amelyek mellékesen jegyezem meg, abszolút pénztárcabarátok voltak-, így nem találomra ülsz be abba a bizonyos székbe.

Nekem nem is volt kérdés, hogy magánorvoshoz megyek, mert úgy vagyok vele, a fogaink épsége nem játék, de még így is mellé tud fogni az ember, ahogy az én fog implantátumom esetében is történt. Emellett pedig továbbra is lényeges szempont az emberség, a páciens központú hozzáállás, amelyet itt abszolút megtaláltam.

Persze, gondolhatjuk, leírni bármit lehet, aztán a valóságban majd kiderül, mennyire igaz ez. Azonban egy fog implantátum nem egy sima foghúzás vagy fogtömés, ami persze szintén okozhat kellemetlen perceket, de azért még sem egy ilyen fokú beavatkozás, így én mindenképpen egy olyan rendelőt kerestem, ahol profi, modern technikával rendelkező és figyelmes csapat vár. Nem kellett csalódnom. Az időpontfoglalást követően, hamar és szakszerűen láttak el, olyannyira, hogy már akkor biztos voltam benne, én ide fogok járni.

Szerencsére a kehidai pihenés így nem lett horrorsztori, én pedig megtaláltam a számomra legmegfelelőbb fogászati rendelőt, akik tökéletesen megoldották a fog implantátum problémámat és életembe először egy csepp félelem sem volt bennem abban a bizonyos fogorvosi székben.