Kirándulások segítsége a multifunkciós babakocsi

Párommal úgy döntöttünk, hogy gyermekünk születése óta először, elmegyünk üdülni: az első közös kirándulásunk. Azelőtt gyakran utaztunk, kirándultunk, jártuk a világot párommal, így nem volt kérdés, hogy amint kisfiunk nagyobbacska lesz, megindulunk, és neki is bemutatjuk világunkat.

Elsőre nem terveztünk hosszú kirándulást, csupán egy-két napot töltenénk el vidéken. Azonban ennek ellenére, pár problémával már az elején szembesülnünk kellett. Maga a babakocsi hiánya jelentette az egyik problémát, hiszen anélkül még az odautazást sem tudjuk megvalósítani. Ezt követi maga a városnézés és a séták, amikre ugyan van babahordozó kendőnk, de a saját és legfőképp kisfiunk kényelme érdekében, ideje volt beszerezni egy babakocsit, lehetőleg többfunkcióst.

A babakocsik.hu weboldalon nagy választék áll a vásárló rendelkezésére. Itt találtunk mi is az igényeinknek megfelelő babajárgányt. Mint már írtam, egyik fő szempont, maga a babakocsi könnyen szét- illetve összeszerelhetősége, lehetőleg úgy, hogy egy mózeskosárként funkcionáló „ülőkéje” legyen, amiben autós utazás során, szállíthatjuk a csöppséget. Így nem kell külön erre a célra vásárolnunk hordozót.

A sétákra való tekintettel viszont, olyan pontokat gyűjtöttünk össze, ami egyrészt a baba kényelmét is szolgálja. Ez maga a kosár méreteire is utal, ugyanis fontosnak tartottuk, hogy legyen elég hely benne, hiszen a picink igen izgő-mozgó (akárcsak mi). Ennek egy praktikus okát is hozzátenném, ugyanis egy nagyobb kocsit, tovább ki tudunk használni, nem növi ki olyan hamar. Az állítható biztonsági szíjak pedig segítik, hogy helyén maradjon a kicsi, ne csússzon ki, még ha az elején tágasabb is neki ott. Mivel sétákhoz van szükség a kocsira, ezért különböző utakkal is számolnunk kell. A homokos, kavicsos, földes utak, az aszfaltos út (ha netalán kátyús is, az csak még inkább ront a helyzeten, hiszen viszonylag egyenes út, hirtelen zökkenővel), valamint a macskaköves, mind-mind kihívást jelent egy szülőnek, gyermeke nyugalmának és kényelmének megőrzésének érdekében. Ezért volt célszerű olyan járgányt választani, aminek kerekei csillapítják a zötykölődést és kevésbé csúszik különféle utakon. Erre a gumis kerekeket találtuk a legmegnyerőbbnek. Ezáltal könnyebben irányítható is és kevesebb ellenállást mutat a kocsi. Az ezt követő szempont pedig az volt, hogy egy könnyebb súlyú babakocsit találjunk, ami nem csak az összeszerelést és a hordozást könnyíti meg, hanem a hasonló utak során sem erőltetjük meg magunkat egy nehéz kocsi tologatásával. Persze férjemnek ez nem jelent akkora problémát, de én ezt is alapvetőnek tartottam a választás terén.

babakocsik.hu

A weboldalon megtaláltuk azt a járgányt, ami kielégíti igényeinket, ezen kívül pedig a mai ízlésnek méltán megfelelő választék található. A babakocsi keresésnél sok üzletben, webshopban meglepően taszító színűek álltak rendelkezésre, míg itt csupa nyugtató sötétkék, szürke stb. árnyalatúakat találtunk, leginkább letisztult skandináv stílusra emlékeztettek. Nem azt állítom, hogy ez lenne a legfontosabb szempont, de ha a többi igény teljesül, miért ne lehetne csinos is az a babajárgány?

Miután megrendeltük, ingyenesen házhozszállították a 100 000 forint feletti kocsit, amit nagyon értékeltünk, hiszen nem kellett külön utat tennünk érte, babával egyébként is egy külön procedúra lett volna. A tesztelésre is gyorsan sort kerítettünk, ugyanis a kirándulás napja gyorsan közeledett. Teljes megelégedéssel írom, hogy teli találat volt a kis kocsi. Amit elvártam tőle, mindent hozott, a hepehupás utakon könnyen siklott, és az összeszerelése sem bonyolult vagy megerőltető.

Babakocsi vásárlás előtt, mindenkinek azt ajánlom, hogy írja össze, mit tart fontos tulajdonságnak a kocsi vásárlásánál, ne vakon vágjon bele a témába, ugyanis a nagy választékba, könnyen belezavarodik az ember. Különböző kategóriák állnak rendelkezésre egy webshopon, ott érdemes rögtön kiválasztani, hogy melyik felé húz a szívünk.

Jó vásárlást és kellemes babakocsikázást kívánok mindenkinek!