Milyen bútorlapot válasszak a konyhába?

Családi hagyomány, hogy az első napos hétvégén az évben kirándulunk egy nagyot a barátainkkal együtt. Most sem volt ez másképp, összeverődött a nagy csapat. Voltak benne szülők, gyerekek, orvosok, tanárok, diákok na és persze legnagyobb szerencsére volt egy asztalos is. A mai világban kincs egy ilyen barát, pláne sőt ha tényleg emberileg is lehet rá számítani – és ő rá bizony lehet. Az a helyzet, hogy a konyhában lassan aktuálissá válik a bútor cseréje, illetve leginkább a munkalapé, viszont nem tudtam pontosan milyen lehetőségeim vannak, úgyhogy jól megfaggattam. Volt rá jó pár kilométerem…

A konyhabútor vásárlás olcsón manapság nem egy könnyű feladat, de lehet könnyen lehet bizonyos pontokon okosítani az áron. Tipikus esete ennek a munkalap megválasztása. Három alapvető típust lehet megkülönböztetni, persze külön kérésre meg kisebb aranytartalékkal másból is készíthető munkafelület, de ezek a leggyakoribbak.

Először is a fát ajánlotta, mint a legtermészetesebb alapanyagot, ami a leginkább időtálló és talán sokak számára ez a legesztétikusabb megoldás is egyben. Nem mondom, nekem is nagyon tetszene egy jó vastag diófa bútorlap, de ennek bizony elég borsos ára is van.

Egy kicsit kedvezőbb, az ilyen nemesfák aprítékából készített MDF (Medium Density Fiberboard) lapok, amelyeket valamilyen fóliával bevonva megkapjuk az MDF konyhalapokat. Ezek nagyon népszerűek, mivel a fóliázásnak köszönhetően rengetegféle variáció készíthető belőlük, ami a színt és mintázatot illeti. Ugyanakkor azért lényegesen olcsóbb, mint a tömörfa.

Végül pedig a legkedvezőbb a laminált bútorlapból készített konyhapult, ami szintén egy préselt falemez tulajdonképpen, csak silányabb minőségű fából, illetve változatosabb keverékből készítik, tehát végeredményében nem lesz annyira kemény és időtálló, mint az MDF, de ritkán használt konyhában tökéletes megoldás lehet, mert a fóliázása miatt épp olyan esztétikus tud lenni, mint az előző két variáns.

Szóval ezek az opciók vannak, én erősen hajlok a tömörfa felé, de meglátjuk mire lesz pénzem. Minden esetre örülök, hogy egy szakértő vázolta fel nekem a lehetőségeket és teljesen nem cáfolta meg nekem, hogy lehetséges-e a konyhabútor vásárlás olcsón.