Műanyag ablak szellőzés problémára találtam megoldást a hotelben

Egy szingli élete olykor kihívásokkal teli

Bár egyedülálló vagyok, néha nekem is jár a kikapcsolódás és a rekreáció. Ugyanakkor azt érzem, ha egyedül csekkolok be egy hotelbe, mindig követnek a fürkésző tekintetek. Persze lehet, hogy ez már csak az én tévképzetem vagy a frusztrációm a kialakult helyzet miatt. Én ugyanis próbálkoztam, de eddig nem jártam sikerrel a párválasztás terén. Egy nagyon hosszú kapcsolatot tudhatok magam mögött, és bár úgy érzem, jól döntöttem, hogy lezártam a kapcsolatot, mégis sokáig hihetetlen űrt hagyott maga után. Valamiért (talán a társadalom sulykolja ezt belénk, nem tudom) úgy éreztem, ha nem tudok felmutatni egy stabil, hosszútávú kapcsolatot, akkor nem is vagyok igazi nő. Hogy jön így majd a házasság, lakás, gyerek minta szépen sorban? Nehéz volt kitörnöm ebből az ördögi körből.

Így aztán amikor hétvégére egyedül jelentkeztem be wellness hétvégére a szállodába, ahová mentem, akkor is éreztem magamon a kellemetlen tekinteteket a hátamon. Csak most már eljutottam odáig, hogy egyáltalán nem érdekel. Egy sokkal nagyobb problémával álltam ugyanis szemben: szeretett lakásom elkezdett penészedni. Hogy felejtsem az előző kapcsolat sebeit úgy döntöttem, teljesen átalakítom a lakást. Összekötöttem a kellemeset a hasznossal, és a nyílászárókat is kicseréltettem, ekkor szembesültem ezzel a nem várt problémával. Az új műanyag ablakok ugyanis olyannyira jól szigetelnek, hogy a szellőzést is akadályozzák, így elkezdett penészedni az egyik sarok a mennyezeten. Emellett persze ezer kisebb baj is ért mostanában, ezért úgy éreztem, épp itt az ideje egy kiadós wellness során kiszellőztetni a fejem és megoldást találni a problémára.

Muanyagablakom.hu – ha megoldást keresel a szigetelési problémára

Így aztán amikor visszaértem a kényeztető programokról, este kitisztult fejjel még egy kicsit kinyitottam a laptopomat és elkezdtem megoldás után járni. Így találtam rá a muanyagablakom.hu oldalra is, amely szinte azonnal választ adott az összes szellőzéssel kapcsolatos kérdésemre. Az oldal először is rávilágított arra, hogy a problémám egyáltalán nem egyedi, nagyon sokan küzdenek a nem megfelelő szellőzés problémájával, miután kicseréltették a nyílászárókat. Tulajdonképpen mindez azon az elven működik, mint amikor például egy meleg ételt beteszel egy műanyagdobozba, és lezárod a doboz tetejét. Ilyenkor az figyelhető meg, hogy a doboz tetején pára keletkezik, a doboz (mivel nem történik hőkiegyenlítés, és nem áramlik be hideg levegő) oldala és teteje nedves marad. Tulajdonképpen ugyanez történik a szobával is. Ha az ablak túlságosan jól zár, és a bent maradt hő nem tud távozni, illetve nem tud megfelelően hideg levegővel kicserélődni, a falak elkezdenek nedvesedni, egy idő után salétromosodni is.

A munkálatokat persze jobb, ha hozzáértő szakemberre bízza

Ez pedig bizony, a melegágya a penésznek. Kicsit elszomorodtam, hogy akkor dobhatom ki az ablakon a pénzt, amit a nyílászárók cseréjébe fektettem, de szerencsére a muanyagablakom.hu megnyugtatott, hogy nem teljesen erről van szó. Van ugyanis egy olyan hathatós megoldás, ami az én problémámat is orvosolni tudja. Ez pedig nem más, mint egy automata szellőzőrendszer beépítése a meglévő nyílászárókba. Bizony, ma már létezik olyan technológia, ami megoldást jelent erre a problémára. Ezek az intelligens szellőző rendszerek ugyanis egy szenzor segítségével fel tudják mérni a benti és a kinti hőmérsékletet is. És amennyiben a köztük lévő különbséget nem tartják optimálisnak, engednek be egy kevés levegőt kintről. Ráadásul a működésükhöz áramforrás sem szükséges, simán beépíthetők az ablakkeretbe vagy az ablakkávába utólag is.

Most persze azt mondom, simán, de azért arra a muanyagablakom.hu is figyelmeztet, hogy mindezt jobb szakemberre bízni. Ezért úgy gondolom, a wellness hétvége után első dolgom lesz keresni egy mesterembert, aki meg tudná valósítani ezt a megoldást az én lakásomban is.