Napelemeket láttunk a hotel a tetején

Hogy méltóképpen megünnepeljük, hogy egyikünk sem bukott olyan tárgyból, ami miatt csúszna…, elmentünk egy hosszú hétvégére a közgázos csapattal Club Kehidába négyesben. Imádjuk ezt a megfizethető wellnesst, és a koli hangulatot idéző játékszobát, biliárdasztallal, zenével, mindennel, ami csak kell.

Márk kiszúrta, hogy napelem vannak a tetőn, és azonnal a napelem telepítésről kezdett karattyolni. Mi csak bambán pislogtunk rá, hogy mi van? Napelem telepítés?

Mire kiderült, hogy a bátyja, aki nemrég nősült, napelem projektbe fogott, és a mi Márkunkat is magával ragadta a lelkesedés. Azonnal mutogatni kezdte a kivitelező cég honlapját, ahol minden szükséges információt megtaláltunk, ráadásul érthetően elmagyarázva. Legyen szó a napelem működéséről, a napkollektor és a napelem közti különbségről, a ház alkalmasságáról, a szigetüzemű vagy a hálózatra kötött rendszerekről, és persze szó volt a telepítésről is.

Az első lépés igazából az árajánlatkérés, ezt követi a helyszíni felmérés, a precíz tervezés, és utána jöhet a napelem telepítés.

Maga a felszerelés elég egyszerű folyamat, a papírozás és a dokumentáció sokkal hosszabb időt vesz igénybe. A telepítést végző csapat reggel érkezik a helyszínre, és ekkor már nem szükséges ellenőrzés, a kollégák minden tudnak, és legkésőbb kora estére fel is szerelnek mindent. A gyorsaság sok éves tapasztalatnak köszönhető, valamint az alapos és gondos helyszíni felmérésnek – így már nincs szükség további kérdésekre. A csapat pontosan tudja az inverter és a vezetékek helyét, és azt is, hogy mit hova kell bekötni.

Márk lelkesedése ragályos volt, mindannyian elmentettünk a weboldalt, és megbeszéltük, hogy megnézzük a bátyjáéknál a rendszert, ha elkészül.