Pont megtaláltam a Méta Autószervizt, mire elegem lett a vonatozásból

Igen, épp eleget vonatoztam már a hétköznapokban, de a nyaralásunk alkalmával sokalltam be végleg a csomagok cipelésétől a párommal! Ismeritek azt az érzés, hogy egy hét idill, majd, amikor kiléptek a négycsillagos szállodából, már két utcasarokkal arrébb bosszúsak vagytok, hogy mennyi csomagot kell cipelni? Úrból hirtelen hordárrá lesz az ember, és elmegy a kedve az élettől is, annyira elfárad. Holott a szabadság lényege a pihenés, és önmagunk kényeztetése.

A keresőbe valami ilyesmi beírása oldotta fel a dilemmámat: MetaAutoszerviz. Hallottam már róluk, mert dicsérték sokan ezt, de a pontos nevük nem volt a fejemben. Nem Meta tehát, hanem Méta! Budapesten, a Méta utcában.

Ha veszek egymilliós összeghatár alatt egy nem túl fullos, használt kocsit, ők segítenek majd átnézni előtte, tárolják a használt gumit, és nekem csak cseréhez kell vinnem mindig az autót – ezek tetszettek meg első körben. Közel is vannak hozzám, és minden ilyesmi segített végül tényleg meggyőzni, hogy vágjak bele az autóvásárlásba. Na meg a blogos cikkeik is, hogy bátrabban köteleződjek el.

MetaAutoszerviz

Jövőre már kocsival megyünk nyaralni, az biztos! Szervizre pedig könnyen viszem majd mindig ide: MetaAutoszerviz. (Gondoltam be is linkelem nektek, mert tényleg egy jó hírű szerviz, az övék) Nem hallottam panaszt arra, hogy ne lehetne “beférni” hozzájuk időben, de könnyű kontaktolni is náluk, úgyhogy nem fogok idegeskedni, hogy mikor rakja valaki rendbe az autómat?… Márpedig hajlamos vagyok rá, mert szeretem kiszámítani az időmet. Ezért az ilyesmit is elvárom, hogy valaki ne pepecseljen, hanem tudjam én, hogyan illeszthetem be mindig a naptáramba, mondjuk a gumicserét…

És hát tényleg nem gondolkodhatok új autóban, de még a használtak közül is nagyon kell válogatnom. Nem a legjobb időpontot választottam autóvásárlásra, mert le is vagyok égve, egekben a benzinárak, de a Métánál tuti, hogy kihúznak a csávából, ha a kelleténél gyakrabban romlik el a jármű. És először elviszem tehát hozzájuk, hogy mondjanak rá valamit. Ebben is jó hírük van – ha akad valami rejtett hiba, megtalálják. Tényleg én is javallatra kerestem pont őket, szóval a bizakodásom óriási.

Elsőre mondjuk jó fejek voltak. Érdeklődtem röviden a díjakról. Bele is mentek az ismertetésbe, de fel is hívták a figyelmem, hogy nem csak az állapotfelmérésről, de mindenféle művelet tarifáiról pontos, táblazatszerű felsorolás van a MetaAutoszerviz netes oldalon. És valóban, azt is megnéztem, mennyiért fognak majdan egy fényszórót beállítani, és ilyesmik. Abban maradtunk, hogy akkor majd jelentkezem állapotfelmérésre. Abban bízom, hogy mielőbb meglesz az ideális árú verda, és hogy ritkábban romlik majd el, mint azt a pesszimistább várakozásaim során így most elképzelem. De a rendszeres szervizelés ezen sokat segít, ebben is megerősítettek, szóval kicsit nyugodtabb vagyok már. Ha szerencsém van, a világpiaci árak sem nehezítik a végtelenségig majd a tankolást, szóval innentől másmilyen élet vár rám. Nem várok csodát a szerelőktől, hisz tudom, hogy nem egy szuper autót veszek majd, de ha mindig rendbe pofozzák – márpedig az a hír járja róluk, hogy mindig jól teljesítenek ebben -, akkor könnyebb lesz az életem annak köszönhetően, hogy gyakran autóba is ülhetek majd vonatozás helyett.