Salgó polcrendszer a legjobb választás szállásadóknak is

A tárolás, legyen szó bármilyen iparágról, nem egy könnyű, félvállról veendő feladat. Még egy átlagos háztartásban is gondot okoz néha, hogy hova tudjuk pakolni azt a sok, felesleges, vagy éppen állandó körforgásban lévő tárgyat, ruhát. De az ipar és a kereskedelem is elég sűrűn harcol a hatékony helykihasználással, és ez alól a vendéglátás sem kivétel. Nekem, mint szállodaüzemeltetőnek is sokáig gondot okozott, különösen ami a konyhai tárolást, raktározást illeti. Mivel minél több dolgot kell minél kisebb alapterületen elhelyezni, így alaposan meg kell válogatnom, hogy mivel szerelem fel a helyiségeket. Amíg valaki a figyelmembe nem ajánlotta, hogy a Salgó polcrendszer a legjobb erre a célra, addig kipróbáltam mindenfélét, de végül bebizonyosodott, hogy az egyszerűbb általában jobb is.

Azt hinné az ember, hogy nem olyan bonyolult dolog bepolcozni egy konyhai raktárat, bármilyen megteszi, azonban az ilyenek nem vendéglátós fejjel gondolkodnak. Ahhoz, hogy a továbbiakban is kint lehessen a falon a működési engedélyem, bizony meg kell felelni bizonyos kritériumoknak, pláne ami az étkeztetésre vonatkozik. Nem tehetek be akármilyen hevenyészett polcocskát, ami vagy elbírja az alapanyagok és felszerelések súlyát, vagy nem. Ráadásul takaríthatónak is kell lennie, különben az egészségügy annál fogva rángat meg, amimet eléri. Tekintve, hogy nincs alternatív megélhetési forrásom, csak a kis szállodám, így igen érzékenyen lennék érintve, ha bevonnák az engedélyeimet. Jó pár dolgot kipróbáltam annak előtte, persze olyasmiket, amik megfelelnek a szabványnak. azonban annyira, mint a Salgó polcrendszer semmi nem jött be.

Kapcsolatban állok több környékbeli más szállóval is, hiszen ha valami probléma van, akkor jó, ha van kihez fordulni. Ha esetleg az egyikünknél telt ház van, de még mindig vannak jelentkezők, akkor át tudjuk irányítani őket a másikhoz. Évekkel ezelőtt hoztuk meg ezt az egyezséget a konkurens szállodákkal, mert úgy találtuk, hogy az ellenségeskedés sokkal többet árt az üzletnek, mint az összedolgozás. Nem arról van szó, hogy kartellezni kezdtünk, sokkal inkább segíteni próbáljuk egymást mindenben, ami lehetséges. Azt a remek tanácsot is így kaptam, hogy a Salgó polcrendszer a legideálisabb a konyhai tárolásra, mert nagy teherbírású, horganyzott kivitelben könnyen tisztán tartható és megfelel mindenféle szabványnak, ráadásul van egy olyan cég, akik verhetetlen áron forgalmazzák és be is szerelik. Az egyik szállóigazgató ismerősöm ajánlotta őket, és mondanom se kell, nagyon meg vagyok elégedve a végeredménnyel.

Nem húzták sokat az időt, miután az ajánlás hatására megkerestem őket. Elmondtam az igényeimet, eljöttek, felmérték, árajánlatot adtak, és elég rövid időn belül be is szerelték a helyére. Nagyjából az az egy nap volt csak kellemetlen, amíg a kivitelezés tartott, de a Salgó polcrendszer azóta is nagyszerű szolgálatot tesz, egy pillanatig se bánta meg a befektetést. Egyáltalán nem volt drága, és teljes egészében az én és a konyhai dolgozóim igényeire lehetett alakítani. Így már sokkal nagyobb rendet tudnak tartani, mindennek megvan a maga helye, és azonnal elérhető. A polcok strapabíróak, közel sem használjuk ki a maximális terhelhetőségüket. De nem is kell, hiszen ami lehetőséget kínál, az tökéletesen elég. Másnak is csak javasolni tudom, a Salgó polcrendszer a legjobb megoldás, ha kis alapterületen, kis belmagassággal kell a lehető legjobb és leghigiénikusabb tárolást megoldani!