Az autópálya matrica nélkülözhetetlen eszköze a belföldi utazásnak

Már írtam Nektek arról korábban, hogy mennyire nem szeretek itthon nyaralni. Ezt itt olvashatjátok: https://clubkehida.hu/kiruccanni-itthon-vagy-kulfoldon-jobb/. Most mégis úgy alakult, hogy egy internetes nyereményjátékon kisorsoltak és egy 2 fős wellness hétvégét nyertem, amire természetesen a testvéremet vittem el, mert úgy gondolom, mindketten megérdemeljük a pihenést, ő is és én is egy elég nehéz időszakon vagyunk túl.

magyarorszégi autópálya matrica árak
magyarországi autópálya matrica árak

De nem is erről akarok beszélni, hanem a kalandos odautazásunkról.  Úgy terveztük az utat, hogy ne kelljen autópálya matricát vennünk, mert a magyarországi autópálya matrica árak eléggé elszálltak az utóbbi időben. Teljesen jó ötletnek tűnt az egész addig a pontig, amíg 3 órával később rá nem jöttünk, hogy még csak az út felét sikerült megtennünk a kis falvakban a dugóban, és fogalmunk sincsen róla, hogy éppen merre tartunk. Ekkor jöttünk rá arra is, hogy lehet, hogy az autópálya matrica nem olcsó, de azzal, hogy egy csomó felesleges utat tettünk meg, sokkal több benzint fogyasztott az autó a számoltnál és nagyjából ugyanott tartunk, mintha megvettük volna a matricát.

Szerencsére hazafelé már sokkal okosabbak voltunk, és az autópálya matricás alkalmazáson meg is vettük a matricát Így nagyjából feleannyi idő alatt haza is értünk.

Az autopalyamatrica.hu oldalon mindent megtaláltunk az autópálya matricákról. Szükségünk is volt az információkra, mivel még egyikünk sem vásárolt ezelőtt ilyesmit. Szerencsére sokkal egyszerűbb, mint gondoltam. A könnyen kezelhető alkalmazásban gyorsan megvettük az autópálya matricánkat. Nem is nagyon értem, miért ezen a pár ezer forinton akartunk spórolni, mikor eleve ingyen jöhettünk nyaralni. Legközelebb már okosabbak leszünk, és eleve matricával indulunk neki az útnak.