Kiruccanni itthon vagy külföldön jobb?

Mostanában a testvéremmel elég sokat utazgatunk. Szeretünk világot látni, ezért mindig úgy alakítjuk a dolgainkat, hogy pár havonta azért beleférjen egy pár napos utazás külföldre. Én úgy gondolom, hogy ha az ember megfogja a pénzt és nem költekezik állandóan, akkor meg tud engedni magának egy ilyen kiruccanást. Persze nem azt mondom, hogy egyből egy szigetre tud menni nyaralni valaki csak azért, mert spórolt három hónapon át. De szerintem semmi sem lehetetlen.

Én albérletben lakom, így sokszor nem mindig tudok annyit félretenni, amennyit szeretnék, de megtanultam beosztani a pénzemet. És a tesóm is szintén így van a dologgal. Múltkor is elmentünk külföldre pár napra. A szállást, mint mindig, most is az interneten kerestük. Rengeteg olyan oldal van, ahol a szállások össze vannak gyűjtve, ráadásul még a szállások árai is össze vannak vetve a más oldalakon talált szállásokéval.

Ilyenkor mindig a repjegy az első, akkor csapunk le rá, amikor a legolcsóbb. Kitaláljuk, hogy melyik hónapban, körülbelül mikor akarunk menni és aszerint figyeljük a jegyek árainak a változását. Ha jó áron vannak, megvesszük. Így pedig tudjuk, hogy mikorra kell szállást keresnünk. Ha az is megvan és le van beszélve velük minden, akkor pedig nyugodtan lehet nézelődni az interneten, hogy mit érdemes megnézni, miket lehet ott csinálni. Persze az embernek van egy elképzelése, miért akar abba a bizonyos városba menni, de egy konkrét útitervet mindig akkor állítunk össze, ha már az előbb felsoroltak megvannak.

Van egy-két ismerősöm, aki egyszer szóvá tette, hogy milyen jó nekünk, hogy ennyit utazgatunk. De aki így áll hozzá, annak nincs is kedvem elmagyarázni, hogyan tudjuk ezt megoldani. Nem segít senki anyagilag, a saját életünket mi irányítjuk, a szüleink nem toltak alánk se pénzt, se lakást, se autót, se semmit. Szóval sokszor nem értem az irigykedő embereket, akik az orruk alatt megjegyzést tesznek olyanokra, mint mi. Na, mindegy.

Úgy terveztük, hogy két hónap múlva is elmegyünk valahova, de most az országhatáron belül maradunk és inkább itthon kirándulgatunk valamerre. Olyan helyre szeretnénk menni, ahol a természet lágy ölén lehetünk, kirándulhatunk, sétálhatunk az erdőben, távol a város zajaitól és az emberektől.

Erre a célra pedig egy barátunk ajánlott egy nagyon jó helyet. Az erdőben van egy kisebb faházikócska, megkaptuk, hogy béreljük ki azt pár napra. Nagyon jó ötletnek tűnt, úgyhogy megnéztük a képeket, az elhelyezkedést, hogy mit lehetne ott csinálni. Aztán megbeszéltük azt is, mikorra tudnák nekünk felszabadítani, hogy kibéreljük egy hosszabb hétvégére.

Szerintem az is nagyon jó, amikor az ember belföldön nyaral, kirándul, eltölt egy hétvégét, telel, és még sorolhatnám. Itthon is rengeteg szép hely van, amiről talán sokan még nem hallottak, vagy egyszerűen csak ritkán jutnak el oda emberek. Én is számtalan olyan helyet tudnék itthon felsorolni, ahol még nem voltam, vagy ahol csak átutazóban voltam, pedig szívesen megnézném.

Sajnos a helyzet az, hogy egy pár napos utazás vagy akár egy egész hetes nyaralás jobban kijön, és jobban megéri, mint itthon. Az árak nagyon elszálltak és már egy wellness hétvége is olyan sokba kerül, hogy abból már sokan inkább külföldre mennek valamelyik környező országba. Ráadásul rengeteg helyen csak a teljesen alap wellness szolgáltatások vannak, azért pedig én speciell nem utaznék órákat az ország másik végébe, hogy szaunázzak, jakuzzit használjak, esetleg megmasszíroztatom magam egy masszázsággyal és, hogy beüljek egy sóbarlangba.

Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nekem ez a véleményem, de természetesen mindig vannak kivételek és úgy gondolom, hogy ez is egy olyan téma, amiben nem illik általánosítani.